Mirka: czy mógłby ktoś pokusić się o rozwiązanie.I oczywiście wyjaśnienie działań krok po kroku
nast. działania?
[1-(0,174)
5,69]/[1-(0,174)
6,69=

objasnienie słowne wzoru:
1-0,174 do potęgi 5,69 podzielone przez 1-0,174 do potęgi 6,69=
16 lis 11:02
ktosia: korzystasz ze wzoru :an/ak=an-k
czyli:
[1-(0,174)5,69]/[1-(0,174)6,69=[1-(0,174)](-1)=0,826(-1)
^
23 lis 20:15
ola: 1−1+2
2 sty 15:36
d4mn: czy ktoś może pomóc z tym przykładem?
| a1/3 * (ab)−1 | |
| = |
| a−2/3 * b3/4 | |
6 mar 17:41
8 mar 18:42