Kama: Jak rozwiązać poniższe równanie

2/(x
3+x
2-x-1)+4/(x
3-x
2-x+1)=1/(x
2-2x+1)-3/(x
2+2x+1)
16 lis 17:15
życzliwa:
2/(x2(x+1)-(x+1))+4/(x2(x-1)-(x-1))=1/(x-1)2-3/(x+1)2
2/(x2-1)(x+1)+4/(x2-1)(x-1)=1/(x-1)2-3/(x+1)2
2/(x-1)(x+1)(x+1)+4/(x-1)(x+1)(x-1)=1/(x-1)2-3/(x+1)2
2/(x-1)(x+1)2+4/(x+1)(x-1)2=1/(x-1)2-3/(x+1)2
2/(x-1)(x+1)2+3/(x+1)2=1/(x-1)2-4/(x+1)(x-1)2
(2+3(x-1))/(x-1)(x+1)2=(x+1-4)/(x+1)(x-1)2 /*(x+1)(x-1)
(3x-1)/(x+1)=(x-3)/(x-1) /**(x+1)(x-1)
3x2-3x-x+1=x2+x-3x-3
x2-x+2=0
i tu brak rozwiązań, chyba ze zrobiłam gdzieś wcześniej błąd
17 lis 01:49