Beata17: Jest taka nierówność: -5x(x2-2x-1)≥0 Jak ją rozwiązac? (tam gdzie jest2 to miało być do potęgi 2)
bolo21: Jak obliczyć rekurencję an = 8*an-1 - 15*an-2 + 2n korzystając z rekurencji niejednorodnej an=c1*an-1 + c2*an-2 + f(n)
uczeń ;): I znowu ja Proszę o POMOC...... Znajdź trzy liczby, z których druga jest większa od pierwszej o tyle, o ile trzecia jest
lehu: Grupę 12 drużyn sportowych , wśród których są drużyny A, B i C, dzielimy losowo na trzy równe podgrupy I, II, III. Ile jest sposobów takiego podziału, aby każda z drużyn A, B i
xyz: proszę o pomoc pewne trzy kolejne wyrazy ciągu (an)o wyrazie ogólnym an=n2-3n+8 są kolejnymi wyrazami
uczeń ;): Do Bogdana i do Lóńć oraz do innych lóńć:
MAGIC...: Dla jakiej wartości parametru K równanie x2-(2k-1)x+k2+4=0 ma dwa różne pierwiastki rzeczywiste różnych znak.
DC: O godzinie 10:00 rozpoczęto napełnianie wodą identycznych, częściowo wypełnionych zbiorników. Ilość wody (w litrach( w pierwszym zbiorniku po upływie t sekund od
minia: jak mam narysowac rozwiazanie na osi w rownaniu 5x(x+3)(2-x)>0? cos podobnego jak przy rownaniu kwadratowym tylko ze tu sa 3 rozw.
kwiatuszek: ramię trójkąta równoramiennego jest dwa razy dłuższe od podstawy. wyznacz obwód trójkąta jeśli środkowa poprowadzona do ramienia ma długość d
Hubert całka - z gory dzieki :): ∫√2+1/x2 dx
Hubert granica - z gory dzieki :): ∫1/4x-3 dx
Ola: z kwadratowej kostki odcięto pasek szerokości 3,6 cm i otrzymano prostokąt, którego pole jest równe polu kwadratu o boku o 2 cm krótszym od boku kwadratowej kostki. Jaką długoś
Robert: Zad.8
Maciej: Nie umiem sobie poradzić z tym zadaniem, prosze o pomoc! Zad.6
Karola: BŁAGAM O POMOC ! Zad.4 Dane są funkcje f i g określone wzorami: f(x)= 2x2+5x-3 , g(x)= -x3+9x+5
Beata17: Miesięczne obroty pewnej firmy początkowo wynosiły 5 tys.zł a następnie wzrastały systematycznie o 2% miesięcznie przez 1,5 roku. Jakie obroty osiągneła ta firma po tym
magdzia: Do PONUMEROWANIA stron książki potrzeba 1994 cyfr. Ile stron ma ta książka, jeśli numerowanie zaczęto od piątej strony, którą oznaczono numerem5.
Agi: Funkcja kwadratowa , osiąga wartości ujemne wtedy i tylko wtedy, gdy x ∈(-∞, -3) U (1, + ∞), a jej wykres przecina oś OY w punkcie A(0,4)
piotrus31: zapisz za pomocą przedziału zbiór liczb spełniających warunek 5<x≤10, x>-4
piotrus31: wykonaj działania i odpowiedz zapisz w notacji wykładniczej 10240:0,00000008
Sophie: Określ liczbę rozwiązań równania f(x)=k w zależności od parametru k, gdy f(x)=||x-2|-2|-2
Jeżyna: Mam sprawę. Mianowicie: Jestem w pierwszej klasie liceum i mamy dodatkowe zadanie dla chętnych: opracować jakieś zagadnienie, które jest pozaprogramowe. Jestem w klasie z
Kamila: x-y=3
Agnieszka: Wskazowki Dane są punkty A(3,0) i B(-3,0) Wyznacz rownanie krzywej utworzonej przez punkty
Rokol: 1. Znajdz asymptomy Funkcji: F(x)= 3X/x-2
Adusia: Kwadrat piątej części stada małp zmniejszonej o 3 schował się w jaskini. Została na widoku jedna małpa, która weszła na drzewo. Ile było małp?
turnie: Zna ktoś z Was adres strony gdzie miałbym wytłumaczone jak liczy się asymptoty? Bardzo prosiłbym o link.
uczeń ;): BOGDAN wejdź (jeżeli możesz) do UCZEń
minia: 1. nie wykonujac dzielenia wyznacz reszte z dzielenia wielomianu W przez wielomian V, gdy:
uczeń ;): Proszę pomocy... Znajdź trzy liczby, z których druga jest większa od pierwszej o tyle, o ile trzecia jest
xyz: Wyznacz wszystkie wartosci m dla których ciąg (m, m+1, 4m) jest skonczonym ciagiem q.
uczeń ;): Znajdź trzy liczby, z których druga jest większa od pierwszej o tyle, o ile trzecia jest większa od drugiej, oraz wiadomo, że iloczyn dwóch mniejszych liczb jest równy 85, zaś
Agnieszka: Prosze o wskazowki W ostorslupie czworokątnym kąt ostry ściany bocznej przy wierzcholku ostroslupa ma miare
ala: napisz wzor funkcji kwadratowej w postaci ogolnej wiedzac,ze funkcja ma jedno miejsce zerowe rowne(-3) i do jej wykresu nalezy punkt A(-2,2)?
Agnieszka: Wtrojkacie ABC dane sa I<ACBI=120* IACI=6 IBCI=3 Dwusieczna kata ACB przecina bok AB w punkcie D
Agnieszka: Losujemy jedną liczbe sposrod liczb 1,2,3 .... , 1000 Oblicz prawdopodobienstwo wylosowania liczby podzielnej przez 4 lub przez 9.
Agnieszka: Walcze dalej ale niemam pojecia jak to zrobic:( poprostu zonk rozpisalam na 4 klamerki i zadna mi nie wyszla
Efka: 1. Wysokość CC1 trójkąta ABC jest równa 4 i dzieli bok AB na dwie części AC1 i C1B takie, że AC1 : C1B = 1:8. Oblicz długość odcinka równoległego do wysokości CC1,
Sophie: Trzy okręgi o promieniach 3 są parami styczne zewnętrznie. Oblicz promień okręgu stycznego z każdym z tych okręgów wewnętrznie.
Hubert granica - z gory dzieki :): lim x→-1+ -3/0+ i to samo tylko dzielone przez 0-