matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niestety całka ale chyba łatwa
Hubert granica - z gory dzieki :):
∫1/4x-3 dx
26 sty 19:49
ola:
t=4x-3 dt=4dx 1/4 dt=dx 1/4∫dt/t=1/4ln(4x-3)+C
26 sty 19:57
Hubert całka - z gory dzieki :):
dzieki wielkie
26 sty 20:01