Agnieszka: Walcze dalej

ale niemam pojecia jak to zrobic:( poprostu zonk rozpisalam na 4 klamerki
i zadna mi nie wyszla

rozwiaz graficznie uklad rownan
Iy+1I = 2x + 4
y = IxI - 3
26 sty 10:33
b.: graficznie, czyli na rysunku... narysuj obie krzywe i zobacz, gdzie się przecinają.
Np. |y+1|=2x+4 to jest:
albo y+1=2x+4, czyli y=2x+3, gdy y>=-1, czyli 2x+3>=-1, czyli x>=-2,
albo y+1=-2x-4, czyli y=-2x-5 w przeciwnym przypadku (tzn. gdy x<-2).
26 sty 11:28
Agnieszka: wyszlo mi

P= (-2,-1) dobrze?

dziekuje za wskazowke
26 sty 11:45