Mariusz: (1-i)10
justyna: Ix-1I+Ix+5I≥8 bardzo pilne. dzięki za każde rozwiązanie.
marlena: Otwór okienny ma kształt prostokata o bokach 80cm i 50cm. Przy czym nad krótszym bokiem znajduje się półkole. Ile wynosi pole otworu
marlena: Oblicz pole trapezu, którego przekątne dzielą się w stosunku 2;3 maja długości 12cm i 15cm oraz tworzą kąt prosty.
mm4: rozwiąż układ równań;
123: podstawa ostrosłupa prawidłowego trójkąta ma pole równe 25√3. Oblicz wysokość ściany bocznej tego ostrosłupa, jeśli jego pole powierzchni całkowitej jest siedmiokrotnie
syl: Proszę o pomoć w obliczniu ściay bocznej ostrosłupa. bardzo pilne. prosze o szybką odp.
syl: Proszę o pomoć z tym zad. bardzo pilne. prosze o szybką odp.
marlena: pomóżcie mi z tym zadaniem bo w ogóle go nie kumam
Kamil: CZy ktos jest mi w stanie pomoc ta nierownoscia?
Misza: Długość wysokości ostrosłupa prawidłowego trójkątnego jest równa długości krawędzi podstawy. Wyznacz miarę kąta między krawędzią boczną, a płaszczyzną podstawy.
Misza: Pilne :! prosze o pomoc z gory dziekuje. Podstawą ostrosłupa jest trójkąt równoramienny, którego podstawa ma długość 6 cm, a
kar: 1/(22x-1-1) + 1/4 < 1/(22x+1-4)
marcin: Wyznaczyć największy możliwy iloczyn liczb całkowitych dodatnich o sumie równej 2008.
mat: dane są 2 współśrodkowe okręgi. Cięciwa większego okręgu styczna do mniejszego okręgu ma długość 6 cm. Znajdź pole pierścienia kołowego utworzonego przez oba okręgi.
marisa: Dany jest ostrosłup ośmiokątny. Krawędz boczna wynosi 10cm. Kąt miedzy kr.boczną a płaszczyzną podstawy wynosi 30stopni. Oblicz V tego ostrosłupa.
karolka: ocena 1 2 3 4 5 6
Ania: x5-2x3+5x+4
Mike: V = 10 cm sześciennych. Oblicz Pole powierzchni Stożka ?
tomek1212: rozwiąż nierówność:
Tales: O jaki conajmniej kąt należy pochylić płytę o szerokości 1,20metra wnoszoną przez drzwi mające szer. 0,8 metra. O ile stopni należy ją pochylić? Proszę o rozwiązanie ! Dzięki
%2CmAti: jaką dlugość ma okrąg o promieniu 10cm?
,mAti: najdluższa cieciwa okregu ma 20 cm.Jaka dlugość ma promien tego okregu prosze o pomoc
kuczuni3ek: Narysuj siatkę prostopadłościanu o wymiarach 3cm 3cm 4cm . Oblicz jego pole
rafał: Rozwiąż równania
Thom35: loga bc=clogab
SSS: mam 2 przykłady zadań. Rozwiązałam je, ale nie wiem czy dobrze. Proszę o rozwiązanie
anulka: Punkty A=(4, -1) i B=(3,4) sa wierzcholkami trojkata rownoramiennego ABC, w ktorym
misia: do coco: rozwiazales(las) mi zadanie dotyczace kropel wody, tylko mam pytanie czy np 4/3 i 64/3
AluŚ: zależy mi na szybkim rozwiązaniu
paniccc: szybko potrzebne mi jest rozwiązanie do tego
Kinia: Znajdź liczby a i b wiedząc,że suma liczby a i potrojonej liczby b jest równa 36, a iloczyn liczb a i b jest największy z możliwych.
grzesiek: suma trzech liczb tworzących ciąg arytmetyczny jest równa 15,jeżeli do tych liczb dodać odpowiadnio1,4,19 to otrzymane sumy utworzą ciąg geometryczny wyznacz te liczby?
alkaa: proszę o szybkie rozwiązanie :
AluŚ: proszę o jak najszybszą odpowiedz do tego zadania !
anulka: W ostroslupie prawidlowym czworokatnym dlugosc krawedzi podstawy jest rowna4. Wysokosc ostroslupa ma dlugosc 6. Oblicz miare kata:
misia: Kropla wody w warunkach niewazkosci ma ksztalt idealnej kuli o srednicy 2mm. Oblicz czy 16000 kropel wody zmiesci sie do kubka o promieniu podstawy 4cm i wysokosci 10cm.
jey47s: Prosze o pomoc w paru zadaniach z kombinatoryki:
anulka: Do tego zadania tez popnawiam prosbe o pomoc...Punkty A=(4, -1) i B=(3,4) sa wierzcholkami trojkata rownoramiennego ABC, w ktorym
anulka: ponawiam prośbę..prosze bardzo o pomoc.. Przekątna szescianu jest o 2cm dluzsza od jego krawedzi. Oblicz pole calkowite i jego
wrrrrrrrrr: Funkcja liniowa f dla argumentu -2 przyjmuje wartość 8 a dla argumentu 2 wartość -4. wyznacz najmniejszą wartość funkcji f osiągniętą w przedziale <-3,3)
g.: wyznacz rownanie stycznej do wykresu.
ABCD: Korzystając z twierdzenia Pitagorasa, znajdź długość przekątnej prostopadłościanu o krawędziach długości: x, y, z.
ABCD: Arkusz papieru formatu A4 jest prostokątem, który po złożeniu na pół daje dwa prostokąty podobne do prostokąta wyjściowego ( arkusz formatu A5) natomiast złożenie na pół arkuszu
ABCD: Trapez równoramienny o podstawach 4 cm i 9 cm oraz wysokości 10cm podzielono na dwa trapezy podobne prostą równoległą do podstawy. Oblicz pola otrzymanych trapezów.
ABCD: Jaka jest największa długość pionowego odcinka łączącego punkty położone na parabolach: f(x) = (x-2)2 - 4
ABCD: Wykaż, że jeśli przekątna prostokąta ma długość 2, to pole półokręgów których średnicą sa boki tego prostokąta maja obszar równy π
ABCD: Jakie powinny być wymiary prostokąta o obwodzie równym 8 cm, aby pole półokręgów, których średnice stanowią boki tego prostokąta było najmniejsze?
werka: prosze pomóżcie bo nie zalicze napisz zaprzeczenia zdań i oceń ich wartość logiczną . z jakiego prawa skorzystałeś?
Thom35: proszę o wyprowadzenie wzoru na iloczyn logarytmów