Thom35: loga bc=clogab
13 lis 17:43
życzliwa: a co chcesz policzyć?
13 lis 17:55
coco: Wykazać ,że zachodzi taki wzór


?
13 lis 17:57
Thom35: tak wykazac ze zachodzi taki wzor
13 lis 18:02
coco:
chyba o to Ci chodzi

log
ab = x → a
x =b
log
a {a
x}
c =log
aa
x*c = x*c = c * log
ax
13 lis 18:05
Mycha: wiec mamy:
logabc=loga(b*b*...*b) → ilosc b w nawiasie jest rowna c, co wynika z potegowania
i dalej ze wzoru logk(m*n)=logkm+logn mamy:
=logab+logab+...+logab=c*logab
13 lis 18:05
Thom35: ktore jest prawidlowe rozwiazanie
13 lis 18:08
karola: 2
13 lis 18:12
coco:
Obydwa dobre

wybierz to co prostsze dla Ciebie ( myśle ,ż e moje

13 lis 18:15
Mycha: coco na koncu tak wogole chyba powinno byc c*log
ab
13 lis 18:18
Thom35: Mycha wiec cococo tez dobrze zrobil
13 lis 18:21
Mycha: tak

oba sposoby sa poprawne
13 lis 18:24
Thom35: Dziekuje Wam bardzo goraco
13 lis 18:32
coco:
Ooo

! tak

nie x tylko b
13 lis 18:34