justyna: Ix-1I+Ix+5I≥8 bardzo pilne. dzięki za każde rozwiązanie.
13 lis 22:30
13 lis 22:41
justyna: bardzo bardzo dziękuje ale mam jeszcze kilka do rozwiązania. Pomożesz proszę. może na
jutro się umówimy jak będziesz mógł. czekam na jakąś odpowiedz. dzięki

))
13 lis 22:44
13 lis 22:50
justyna: oblicz wartości funkcji f dla argumentów -1, 0, 1/2,
√2 , 2
f(X) x+6 dla xe(-
∞,0>
x
2+6 dla xe (0, 3/2>
x
3 +6 dla xe (3/2,
∞)
bardzo bardzo proszę o pomoc może być zrobione jutro. z góry dziękuje. PILNE
13 lis 22:56
justyna: oblicz jaki % liczby x stanowi liczba y
x=3-1*5-1/3*81*1/4/3√25
y=(2/3)-3*(4√4/3)2
mam jeszcze wielką prośbę o pomoc przy tym zadaniu. Dzięki.
13 lis 23:09
coco:
Zad1/ a) f(x) = x +6
f(-1)= -1 +6 = 5 f(0)= 0 +6=6 f(1/2)= 1/2 +6 =6 i 1/2
f(
√2) =
√2 +6 f(2) = 2+6 =8
b) f(x) = x
2 +6
f(-1) = +1 +6 =7 f(0) = 0+6 =6 f(1/2) =14 +6 = 6 i 1/4
f(
√2) = 2 +6 = 8 f(2)= 4 +6 =10
c) f(x) = x
3 +6
f(-1) = -1 +6= 5 f(0) = 0 +6= 6 f(1/2) =1/8 +6 = 6 i 1/8
f(
√2) = 2
√2 +6 = 2
√2 +6 f(2)= 8 +6 =14
zad2/ nie wiem czy dobrze rozszyfroowałam te zapisy


x = 3
-1 * 5
-1/3 *81
1/4* 1/
3√25
x = 1/3 * 1/
3√5 * 3 * 1/
3√25 = 3/3 *1/
3√125 = 1* 1/5 = 1/5
y =(2/3)
-3 * (
√2/3)
2 = 27/8 *2/9 = 3/4
jezeli dobrze rozczytałam

to tak powinno być

liczba y stanowi 325% liczby x
bo
( 3/4) * (1/5) *100% =325%
14 lis 00:32
justyna: dzięki bardzo za rozwiązanie zadań. dużo mi pomogłaś. jeszcze raz dziękuje i do
zobaczenia.
14 lis 14:21
coco: Hejj

sprawdź tylko czy dobrze rozszyfrowałam Twoje zapisy

14 lis 14:22