AluŚ: proszę o jak najszybszą odpowiedz do tego zadania



!
wyznacz sumę zbiorów :
a) A = <-3,2)
B= (0,4>
b)
A =(-5,0)
B=<-1,3>
wyznacz różnicę zbiorów :
a) A= <-5,2>
B= (0,3)
b) A= (-1,1)
B= (0,2>
wyznacz część wspólną zbiorów :
a) A= (-2, +∞ )
B= <-5,1>
b) A= (-∞,0)
B = (-3, 2>
z góry dziękuje
13 lis 16:06
13 lis 16:21
karloz: to ma być na osi liczbowej czy jak?
bo jak na osi, to proszę bardzo:
suma zbiorów to wszystkie elementy ze zbioru A i B czyli :
a) <-3,4> b) (-5,3>
różnica zbiorów to elementy należące tylko do jednego ze zbiorów A lub B czyli :
a) A-B = <-5;0> oraz B-A = (2,3)
b) A-B = (-1;0> oraz B-A = <1;2>
część wspólna zbiorów to elementy należące zarówno do zbioru A jak i do zbioru B czyli:
a) <-5, +
∞)
b) (-
∞, 2>
takie coś łatwo zrobić, jak się dobrze narysuje te zbiory na osi

mam nadzieję, że pomogłem
13 lis 16:28
karloz: mój błąd w ostatnim

wyszła suma a nie część wspólna

chyba pora iść spać
13 lis 16:38
Alu%u015A: dziękuje Wam bardzo
13 lis 16:39
elo: A={0,1,2,3,4,5}
B={3,5,6,7,8}
18 sty 23:30
19 sty 00:39