mm4: rozwiąż układ równań;
x
2 - 4x + y
2 + 2y - 20 = 0
y = -1/7x + 20/7
proszę pomocy
13 lis 21:02
coco:
Wstaw za y i podnies do kwadratu zgodnie z wzorem:0:0
wynik bedzie dobry jak Ci się sprawdzą oba równania OK

nie mam juzzzż siłe

13 lis 21:10
mm4: tak robie i mi wychodzi później delta ujemna, możesz to sprawdzic?
13 lis 21:11
marlena: liczyłam delte i wyszla dodatnia w ułamku
13 lis 21:25
coco: Chwila , bo jam kolacje
13 lis 21:27
mm4: juz zrobilem

jedz spokojnie
13 lis 21:31
marlena: ok, ok mam napisać rozwiązanie?
13 lis 21:32
mm4: nie trzeba

13 lis 21:36
coco:
równanie z ułamków pozbywasz sie mnożąc obydwie srt, przez 49



otrzymasz 50 x
2 -250 x - 300 =0 dzielisz przez 50
x
2 -5x -6 =0 Δ=49 x = 6 x = - 1


wstaw za x i oblicz y
1 i y
2 sprawdź czy sie spełnią obydwa równania
bo już spadam odpocząć SoRRRRRyyyyy


do jutra
13 lis 21:37
mm4:
13 lis 21:40
coco: A dzięki to gdzie

?
13 lis 21:44
justyna: bardzo proszę o pomoc. bardzo pilne . mam do rozwiązania nierówność Ix-1I+Ix+5I≥8
13 lis 22:25
13 lis 22:29
justyna: bardzo bardzo już dziękuje. proszę pomóż bo ja jestem bezradna.
13 lis 22:32
justyna: ja tak ładnie dziękuje a ty nic
13 lis 22:34
asia: hej pomozecie prosze asia
22 lis 21:34