AluŚ: zależy mi na szybkim rozwiązaniu
wyznacz część wspólną zbiorów :
a) A= (-2, +∞)
B= <-5,1>
b) A= (-∞,0)
B= (-3,2 >
rozwiąż:
a) |2x+3| =5
b) |3x-2| = 4
c) |x+1| ≥ 5
d) |x-2| ≤ 4
13 lis 17:07
życzliwa:
w a) i b) narysuj sobie oś i zaznacz oba przedziały i wszystko zobaczysz jak na dłoni

w drugim pokazę Ci:
a)2x+3=5 v 2x+3=-5
x=1 v x=-4
b)robisz analogicznie
c)x+1≥5 v x+1≤-5
x≥4 v x≤-6
d)analogicznie tylko zamiast v-lub jest i
13 lis 17:23
coco:
1a) A n B = ( -2, 1 >
b) A n B = ( - 3 , 0 )
2) a) 2x +3 = +5 2x +3 = - 5
x =1 x = - 4
b) 3x -2 = + 4 3x - 2 = - 4
x = 2 x = - 2/3
c) miejsce zerowe modułu to x = -1
wiec dla
x∈( -∞, - 1) x∈< -1 , ∞)
- x -1 ≥ 5 x +1 ≥ 5
x ≤ - 6 x ≥ 4
x ∈( - ∞, -6) x ∈<4, ∞)
odp ; x ⊂( -∞,
6) U < 4, ∞)
d) miejsce zerowe to x =2
x⊂( -∞, 2) x⊂<2, ∞)
-x +2 ≤ 4 x - 2 ≤ 4
x ≥ -2 x≤ 6
x∈< -2, 2) x⊂<2, 6>
odp x ∈< -2 , 6>

13 lis 17:29
AluŚ: dzięki
13 lis 17:32