anulka: Punkty A=(4, -1) i B=(3,4) sa
wierzcholkami trojkata rownoramiennego ABC, w ktorym
I AB I = I AC I . Wysokosc AD zawarta jest w prostej o rownaniu y= -x+3,
a) wyznacz wspolrzedne pkt. C
b) oblicz pole i obwod trojkata ABC
13 lis 17:32
Fola: a masz odpowiedzi do tego zadania? bo bede wiedziala czy dobrze kombinuje
13 lis 18:08
coco:
odp C (-1, 0) tak


)
13 lis 18:16
Fola: tak
13 lis 18:25
13 lis 18:32
anulka: no juz mam obliczone

tylko nie rozumiem czemu odcinek IACI i IABI wynosza √26
13 lis 18:45
anulka: nie mam gotowych odpowiedzi
13 lis 18:45
coco: oblicz długości i ci wyjdzie

!


bo maszjuż punkty OK

?
13 lis 18:55
anulka: ok
13 lis 19:00