monika: Funckja f(x) = ax2 + bx + 1 najmneijsza wartosc przyjmuej dla argumentu 3, a liczba 2 jest meisjcem zerowym tej funckji
monika: Punkty K = (-3,-2) i L=(1,18) naleza do wykresu funkcji f(x)= x2 + bx + c a)wyznacz b i c ---> to zorbilam b=7 a c=10
Anka: Dany jest ciąg (an) o wyrazie ogólnym n+2
pomocyy ?!: funkcja f jest liniowa. zbiorem rozwiazan nierwonosci f(x)>8 jest pzredział (-∞,-1), a zbiorem rozwiazan nierownosci f(x)≤-2 jest przedział <4,+∞). znajdz wzor funkcji
niby prosteeE:p: Znajdz wszystkie funkcje liniowe okreslone w zbiorze <-4;2>, ktorych zbiorem wartosci jest pzredzial <-2;10>
helpp !: Rozstrzygnij czy wykresy funkcji f(x)= 1/2 x + 4
mmm: Funckja f jest okreslona wzorem f(x)= √3x + √6 . Podaj miare konta ostrego, jaki tworzy wykres funkcji g(x)= x+ 0,01 z prosta bedaca wykresem funkcji f
Lejd!: Funkcja f określona jest wzorem f(x)=π x + π2 .Prosta k jest wykresem funkcji f. a) wyznacz te argumenty dla których funckja f przyjmujje wartosci ujemne
aagacia: zad. Wiem ze to jest Fizyka ale moze ktoś z was wie jak to zrobic ?
aagacia: 5t2 + 10t - 15,3 = 0
Adzik: Jeden zbiornik zawiera roztwór spirytusu i wody w stosunku 2:3, drugi w stosunku 3:7. Ile kilogramów roztworu należy wziąć z każdego zbiornika, aby otrzymać 12kg roztworu, w
buniu: Wiadomo, że dwa spśród podanych zdań o liczbie naturalnej m sa prawdziwe, a jedn fałszywe:
asia: Prosze pomóżcie!Najdłuższa przekątna graniastosłupa szesciokątny boczny tworzy płaszczyzna podstawy kąta. Wiedząc , że podstawę graniastosłupa można wpisac w koło o
asia : Prosze pomóżcie!Najdłuższa przekątna graniastosłupa szesciokątny boczny tworzy płaszczyzna podstawy kąta. Wiedząc , że podstawę graniastosłupa można wpisac w koło o
asia: Pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłoweg o trójkątnego równobocznego jest równe obu podstaw. Wyznacz sinus kąta nachylenia przekątnej ściany boczne do sąsiednie
takitam: wyznacz te wartości parametru m dla których równanie x2+mx+9=0 ma dwa rozwiązania mniejsze od -1 (nie podawajcie rozwiązania, chodzi mi tylko o założenia)
aga 51 lat: COCO WYTŁUMACZ MI CO MAM ROBIĆ PODSTAWIAC ZA N zapisać w postaci pełnej
do coco: to jest dla mnie czarna magia czeski film.jestem kompletnie zielona.pomóż mi proszę.z góry dzięki aga
aga: punkty: A(-2,2)
paw_el: Witam. Czy ktoś mógłby rozwiąząc i napisać dlaczego tak jest podane zadanie ? Nic z tego nie rozumiem, wcześniej robiliśmy coś prostrzego ( też zbadanie liczby rozwiązań ) ale
MagdaTychy: Zad 1 O jaki co najmniej kąt należy pochylić płytę szerokości 1,20m wnoszoną przez drzwi mające
aga: zapisz w prostszej postaci:
Karolcia^^: i jesce jedno jakimi wzrorami skroconego mnozenia to rozwiazać? wystarczą te poznane w gimnazjum ;> ?
Karolcia^^: ojaaa - dziękuje Ci Marysiu za pomoc ************ życie mi uratowałas rozwiązałaaaam -
coco : Tyle tu Wam pomagamy a mało kto z Was prześle
kinga: układ równań 2x2-y+3x=5
Mundek: mundek: może ktoś mi pomóc x3-x2-x+1≤0
aga: Jak obliczyć
Askaa: jak to obliczyc
Piotrr: To jest funkcja wymierna czy jaka ? Jak obliczyć i stwierdzić czy jest to suriekcja ?
mundek: (√6)x+1>(3√6)x
Jaga: Podać propozycję zapisania w postaci iloczynu kartezjańskiego bazy podatników, która ma uwzględniać
Agnieszka: Znaleźć rozwiązania równania x2 + 2ax + 4 = 0 w zależności od parametru a.
Jaga: Rozwiązać równanie
Anne: Podaj wzór f. liniowej, ktorej wykres jest równoległy do wykresu funkcji y= -2/3 x + 2 (2/3-ułamek) i przechodzi przez punkt A=(8,6)
Arek: Współczynniki (a,b,c,d) wielomianu trzeciego stopnia W(x) = ax3 + bx2 + cx + d Tworzą ciąg geometryczny o ilorazie różnym od 0 wykaż ze ten wielomian ma dokładnie jeden
maciek: x2+10x+25
mundek: log(9x+1)≥1-log3+xlog3 ten chyba najgorszy
mundek: log1/2x-log1/2(x+2)>2
mundek: log5x>log5(2x-3)
ala:
natalia: Przyjmijmy ze funkcje f i g są określane na zbiorze liczb rzeczywistych. Niech h(x) = f(x) + g(x).
mał@: Wyznacz taka wartość k, aby pierwiastki równania (k2 - 5k + 3) x2 + (3k - 1) x + 2 spełniały warunek 2x1 = x2
oolka: log(3)(4-x)-log(3)x=2
Tomason: x+12 x + 12 x - 16 -4 -------- - 1 = ----------- - ---------- = -------- = -4(x - 16) = -4x + 64