Askaa: jak to obliczyc
|2 - x| + |4 + x| < 8
7 lis 14:35
bolec: musisz rozpatrzeć to w trzech przedziałach (-∞,-4> (-4,-2> (-2,∞)
7 lis 14:39
krzych:
własnie tak

! kolega sie pomylił bo x= 2 a nie -2

miejsca zerowe pod modulem x = 2 x = - 4
więc przedzialy bedą
x∈ (-∞, - 4) x∈ < -4, 2) x ⊂<2, ∞)
7 lis 15:54
Askaa: A moglby mi ktos wytlumaczyc na czym polega potem przy obliczaniu dalszej czesci usuwanie
wartosci bezwzglednej >? Raz widze ze przy opuszczaniu nic sie nie zmienia, raz widze ze
sie zmieniaja tylko w jednym miejscu znaki + na - itp w niektorych wszedzie nastrepuje
zamiana, od czego to zalezy ? Rozpisze mi ktos to ? Dzieki
7 lis 16:37