maciek:
x2+10x+25
---------------- =
x+5
7 lis 14:10
coco:
zawsze robimy założenie x +5 ≠0 czyli x ≠ -5
2
x +10x +25 = (x +5)(x -5)
(x +5)(x -5)
------------------ = x -5


(x +5)
7 lis 14:19
renata:
19 lis 16:14
moniśka:
x+5≠0 |-5
x≠-5
D:x ∈ R\{-5}
26 lis 21:13
%3Cpre%3E%3Cb%3Emoni%C5%9Bka%3A%3C%2Fb%3E%20%0Ax%2B5%E2%89%A00%20%7C-5%0Ax%E2%89%A0-5%0AD%3Ax%20%E2%88%88%20R%5C%7B-5%7D%0A%3C%2Fpre%3E
26 lis 21:14
Adnew : Mam pytanie czy ktoś by mi pomógł nauczyć sie rozwiązywać wyrażenia wymierne , poniewaz
zuperłnie tego nie rozumiem
29 lis 15:05
Adnew : czy ktoś mi pomoże to zrozumieć

Podaj dziedzine wyrażenia: -3x : X
29 lis 15:16
ola:
28 wrz 12:07
ola: 5y2−20y+20/8−4y
28 wrz 12:08