aga: Jak obliczyć
x3-2x2-5x+6>0
7 lis 14:46
aga:
coco możesz mi pomóc
7 lis 14:59
ghfhg: podziel przez (x-1) a pozniej z delty a pozniej weza i gotowe....
7 lis 15:09
coco:
W (1) =0 oblicz

i tak Ci wyjdzie

wniosek x = 1
podziel lewa stronę przez (x -1)
otrzymasz x kw. - x - 6
Δ=25 VΔ =5 x1 =3 x2 = -2
masz rozkład na czynniki
(x -1)( x - 3)(x +2) >0
zaznacz miejsca zerowe na osi i poprowadź
krzywą falistą (wiesz o co mi chodzi

)

bo nie moge Ci narysować

tą krzywa od prawej str. od góry przez te miejsca
i wybierz rozwiazanie w tych przedziałach
ponad osia i to tyle

powinno Ci wyjść
x∈ ( -2, 1) U (3, +∞)

7 lis 15:10
aga: coco dzięki stokrotne. żebyś wiedziała ,że pomagasz 51 letniej studentce 1 roku.Nie umię
wysłać całusa ale go odemnie masz
7 lis 16:42