asia: Prosze pomóżcie!Najdłuższa przekątna graniastosłupa szesciokątny boczny tworzy
płaszczyzna podstawy kąta. Wiedząc , że podstawę graniastosłupa można wpisac w koło o
promieniu 2√3 . Oblicz objętosc tego graniastosłupa. wzory r= 2√3 α=60 stopni v=? a=r
d=2r Pp-6*P trójkąt Pp=6*3/4 a kwadrat Pp3√3 kreska 2 a kwadrat i tak samo 3/4 1-Z
trójkata ABC wyznaczamy wysokośc graniastosłupa. 2 obliczamy objętosc graniastosłupa
V=Pp razy h 3. Obliczamy pole powierzchni graniastosłupa Pc=2Pp+Pb
7 lis 21:46
asia: pomóżcie mi bo dostane laczka
8 lis 10:20