adam: układ dwóch równań z 3 niewiadomymi:
huberto17: Sprawdź, czy proste o równaniach 2x-4y+2=0, 2x+y-3=0 i x+2y+1=0 przecinają się w jednym punkcie.
Ev: Mam do obliczenia √2n+2-√2n Jak się do tego zabrać? Zawsze gubię się w pierwiastkach
Ali : x4 + x3 - 7x2 - 12x - 6 = 0
barnaba: Mam do rozwiązania takie zadanko... Dla jakich wartości parametru k granica ciągu o wyrazie ogólnym:
g: wskaż trzy dowolne ale nie równoważne równania liniowe z dwiema niewiadomymi które spełnia podana para liczb
g: Wskaż trzy dowolne rozwiązania podanego równania 2x+y=5
GEOMETRIC48: Kąty rozwarte trapezu mają 120o i 150o. Krótsza podstawa i krótsze ramięmają jednakową długość, równą 5 cm. Oblicz długość odcinka łączącego środki ramion tego trapezu. Rozważ
noone: Pomoże ktoś ? Wyznacz sume wszystkich wspołczynników wielomianu w(x)=(x-1996)(x-1997)(x-1) + 1997
Eluka: bardzo prosze o pomoc: Dwa litry 10% roztworu soli zmieszanio z trzema litrami 15% roztworu tej soli. Jaka zawartośc procentową bedzie miala mieszanina ?
Piikaaa: Dla jakiej wartości liczby a równania | | |x| -1 | -a | = 4 ma dokładnie 5 rozwiazan ?
katastrofa: Wypisz w jednym wierszu jedną obok drugiej 10 kolejnych licz pierwszych zaczynajac od 2. W otrzymanej wielocyfrowej liczbie wykreśl połowę cyfr w tak isposob aby nowa liczba
inka : Help Na płaskim terenie ustawiono dwa słupy wysokości 3m i 6m. Wierzhcołek jednego słupapołacczona linia z podstawa drugiego słupa i odwrotnie. Na jakiej wysokosci
casper: poniżej przedstawione są kolejne etapy rozumowania: 1. x>3
ANdY: Akwarium ma kształt prostopadłościanu o wymiarach 80cm x 45cm. Wysokość akwarium wynosi 60cm. Do akwarium wlano 144 litry wody. Na jakiej wysokości jest lustro wody?
casper: Ile par (x,y) licz naturalnych spełnia warunki x+y=60 i NWD(x,y)=5 ?
ANdY: Kto mi pomoże? Korzenie dzikiego figowca rozrastają się w ziemi w promieniu 120m. Jaki obszar pod ziemią
paweł 1010: Układ współrzędny Opisz regułę, zgodnie z którą zaznaczone są te punkty. Jaką figurę tworzą wszystkie
KASIA: I jeszcze odnosnie 1 zadania z asympptotami wystarczy wyliczyc x----> +∞ i x----> -∞ czy
Ev: Mam pytanie jak mam rozumiec takie cuś: "wyznaczanie wyrazów ciągu zdefiniowanego rekurencyjnie"
KASIA: DO BASI to zadanie 2 odnosnie pola obszaru ograniczonego krzywymi jest dobrze zrobione nie
Julka: zad. Wyznacz liczbę n wyrazów ciągu arytmetycznego, mając dane:
PN: Witam
Kasia: Która z poniższych liczb jest największa?
irena: oblicz sprytnie (wyłącz wspólny czynnik przed nawias) 31 razy 15 - 62 razy 7 z góry dziękuję
Eta: Basia zobacz do "aa" .... jaką wdięczność otrzymałam!
Domi: Na bokach kwadratu o przekątnej długości 2 zbudowano trójkąty równoboczne położone na zewnątrz kwadratu. Jakie pole ma otrzymany ośmiokąt?
Kamilek: Rozwiąż równanie! x3-12x2+x-12=0
WENTZY: 4m-5a+4+1 1\2a-1=
WENTZY: 4m-5a+4+1\1\2a-1=
WENTZY: 1+g+m+1\2-0,5g=
aa: √3x-1/2-x > 1
WENTZY: 1\2+1\2A+1\4-1\4A=
Ona: Proszę pomóżcie pilne
Rokol: Rozwiazanei wraz z wyjasneineim plzx Rokol: 1. Znajdz asymptomy Funkcji:
KASIA: BArdzo wazne.... wzynaczyc asympototy:
PaTuSiA: hej jest tam ktos kto zna sie na funkcjach liniowych
KASIA: Wyznaczyc ekstrema funkcji f(x,y)= 4x2 -2xy+6y2
józek: Korzystając z definicji Heinego granicy funkcji uzasadnić równość lim(x→π/2)sgn(cosx)=-1
Anusia: Mój ojciec ma trzy razy więcej lat niż ja. Mam dwóch braci w wieku odpowiednio 11 lat i 9 lat. Mam pięć razy więcej lat niż trzecia część wieku najmłodszego. Po ilu latach wiek
Mynia: Dla jakiej wartości parametru p równania (p-1)x = 1 i p(x-1) = 1 - p mają dokładnie jedno wspólne rozwiązanie? a) -1 b) 0 c) 1 d) 0 i 1 e) nie ma
Asiek: 3√4 * 4√8
Pablo: Witam mam pewien problem z tymi zadaniami: zad. 1. Zespół robotników może wykonać pewną pracę w ciągu określonej liczby dni. Gdyby
snower: dane są długości b i c dwóch boków trójkąta oraz jego pole S=2/5*bc. Znajdz długość trzeciego boku trójkąta
kwiatuszek: w trójkącie ABC dane są długości boków |AC|=9, |BC|=7. Wiadomo też że miara kąta ABC jest dwa razy większa od BAC.Oblicz stosunek długości promienia okręgu wpisanego w ten