do basi!!!!! pilne
KASIA: DO BASI



to zadanie 2 odnosnie pola obszaru ograniczonego krzywymi jest dobrze zrobione nie
da sie prosciej tego zapsiac

A wykres jak ma wygladac jak zaznaczyc 1/ ln2 na
wykresie ?>>>co mam zaznaczyc na tym wykresie WOGOLE

i odnosnie asymptot...x=1 i x=-1 moge zaznaczyc na wykresie jako asymptoty pionowe a y=0
jest asymptota pozioma czyli na wykresie jej nie ma bo jest rowna zero tak
28 sty 19:01
Basia:
a propos całek:nie o te wykresy chodzi; już Ci odpowiedziałam w poprzednim poście
asymptota pozioma jest; jest nią prosta y=0 czyli oś OX
28 sty 19:13
KASIA: dziekuje juz wiem...... a jezeli chodzi o asymptoty jeszcze to pionowe x=1 i x= -1 mozna
narysowac na wykresie i oznaczyc obok kazdej z nich + ∞ i - ∞
28 sty 19:40
KASIA: I jeszcze odnosnie 1 zadania z asympptotami wystarczy wyliczyc x----> +∞ i x----> -∞ czy
nalezy:
lim:
x→1- = -∞ x→1+= ∞
x→ -1-= -∞ x→ -1+ = ∞ dobrze to rozpisałam moze tez tak byc

?
28 sty 19:50