valdik: x-2 ≥ 2-3x 3 4
Dwiekropki: Moje ulubione prawdopodobieństwo..
u: Dla jakiego m wielomiany W(x)=2x2-(3m+1)x+16, Q(x)=4x2-(9m-2)x+36 mają wspolny pierwiastek?
daroo00: Witam, mam taki problemik jak rozwiązać takie zadanko:
pomocy: Zbadaj okresowośc funkcji sin |x|
h: Znaleźc resztę z dzielenia liczby 2100 + 72012 przy dzieleniu przez 48
pomóżcie: Liczby p i 2p+1 są pierwsze. Udowodnij że 4p+1 jest złożona lub jest równa 13
cedar: Czy liczby √2, √3, √5 mogą byc wyrazami ciągu geometrycznego
Gosia: W wyścigu bierze udział 15 koni. Na ile sposobów mogą przybiec na metę, jeżeli koń A,B,C mają byc w pierwszej piętce, a koń D w ostatniej trójce ?
Kornela: kompletnie tego nie czaje jestem totalny głąb z matmy, a w dodatku nie było mnie na lekcji wprowadzającej do tego działu.. Pomożecie
ratunku: Dany jest odcinek o końcach A(2,;5) i B(;4,7). Wyznacz współrzędne punktu P, który tak dzieli odcinek AB, że :
Efka: jak narysować wykres (chodzi mi o kroki) f(x)= x+1 - |x+1|
NATALIA: NWD(70,42)
buniu: Wyznacz wszystkie trójki liczb pierwszych p, q, r, spełniające układ równań: q=p2 +6 r=q2 +6
krokodyl44: dwie liczby dodatnie, których różnica jest 5x mniejsza od ich sumy, a pierwsza liczba jest
krokodyl44:
ola: Obliczyć granicę ciągów: a) an= 2+ √n+1 / 1- 3n
takajedna: Jakie jest prawdopodobieństwo, że ustawiając w przypadkowej kolejności ułożymy z liter A A A A B J K Ł Ł słowo bałałajka
Ewa: Niektóre odtwarzacze płyt kompaktowych mają możliwość odtwarzania utworów w przypadkowej kolejności. Na pewnej pycie jest 10 utworów. Oblicz prawopodobieństwa, że jeśli
Puki: Zbadać, czy są prawdziwe formy zdaniowe z kwantyfikatorami : a)
Ewa: Trzy jaja: kurze, kacze, gęsie, należy pomalować różnymi kolorami wybranymi spośród 6. Oblicz prawdobieństwa,że:
BlackLady: samochód w czasie 4 sekun zwiekszyl [redkosc z 36 km/h do 108 km/h. oblicz przyspieszenie samochodu i droge jaka przebyl w czasie zmiany szybkosci
kasia: sin(90-α) / cos(90 +α)
DanusiA: pomóżcie nie umiem rozwiązać tych dwóch zadań z wyrażeń wymiernych.
Jibro: Proszę o pomoc w rozwiązaniu następujących równań:
someone: |x2 - 1| + |x2 -16| = 3
maxx: hej proszę o pomoc:(
michal: proszę o rozwiązanie, bo sam nie dam rady
AnetA: PROSZĘ JESZCZE MAM TAKIE ZADANKO......Samochód osobowy jedzie z prędkością 60km/h. Koło samochodu ma średnicę 60cm. Ile pełnych obrotów wykonuje to koło w ciągu
Olga: PROSZĘ POMOCY....Sto okręgów ma wspólny środek S a długości ich promieni wynoszą 1,2,3,4,5,6.......,100.
AnetA: Przyprostokątne trójkąta prostokątnego mają długości 15 i 20 cm . Jaką długość ma promień okręgu opisanego na tym trójkącie A do tego trzeba rysunek...?
Soviet: Mam takie zadanie: Rozwiąż graficznie równanie:
Karas: Najdłuższa jaszczurka na ziemi jest warna plaskowata .Ciało największego warana jakiego zmierzono miało długość 4,75m przy czym 0,7 długości
floryd: podaj wspulną wielokrotność liczb 30 i 26 ?
mać34: Podaj wagę polski
olkaa18: Rozwiąż równania: pod pierwiastkiem x do kwadratu-6x +9=3
dawcio: witam prosze o pomoc w tych zadaniach bo z matemtyki nie jestem dobry http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/05b647c5a30bccbb.html
Karas: Flaga państwowa polski ma kształt prostokata którego długość jest 2 i dwie trzecie razy większa od szerokości .oblicz długość boków tego prostokąta jeżeli jeden z boków ma 0,6
Brozyn: Witam, wie ktoś może jak rozwiązać takie nierówności:
Karas: Karat jednostka wagi uzywana w jubilerstwie wynosi ona 0,2g bryland the cullina waży 530 karatów wyraz jego wage w gramach
Karas: pomocy
tomek: ∑nk=1 (4k-3)=n(2n-1)
xxx: proszę o rozwiązanie zadania: Dany jest graniastosłup prawidłowy czworokątny o krawędzi podstawy równej x - 3 i
Dawid: Bardzo proszę o rozwiązanie i dziekuję
fadusia: pomózcie Oblicz :
mycha: Bardzo proszę o obliczenie: (2x3 - 20x2 - 8x + 20) / (x - 2)
mycha: Proszę o rozwiązanie zadania: Oblicz wartości współczynników p i s tak, aby różnica wielomianów w(x) i P(x) była
maagdekk: Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu,kompletnie nie wiem o co w tym chodzi.Z góry bardzo dziękuje
mycha: Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania: Oblicz wartość współczynnika k, wiedząc, że liczba 2 jest pierwiastkiem wielomianu
marzena1988: totalny balwan to malo powiedziane nic nie kapuje z tego dzialu matmy:( pola dwoch kwadratow roznia sie o 39 cm2. przekatna jednego z nich jest dluzsza o 3√2
marzena1988: pliz niech mi ktos to rozwiaze jestem totalna balwanica z geometrii oblicz obw. trojkata prostokatnego, w ktorym wysokosc poprowadzona z wierzcholka kata
marzena1988: prosze niech ktos mi to rozwiaze oblicz wysokosc i przekatna trapezu rownoramiennego o podstawach 21 i 11 cm oraz ramieniu
marzena1988: blagam o pomoc. oblicz sume dlugosci bokow i pole trujkata prostokatnego, w ktorym jedna z
marzena1988: blagam o pomoc krutsza przekatna rombu dlugosci 8√3 cm dzieli go na dwa trojkaty rownoboczne. oblicz
marzena1988: blagam niech mi ktos pomoze. oblicz pole trapezu rownoramiennego o podstawach dlugosci 10 cm i 6 cm i przekatnej
darqs: Proszę o obliczenie pochodnej: y=-2t*exp(-t2)
xxx: Długość krawędzi prostopadłościanu są trzema kolejnymi liczbami naturalnymi. a)Zapisz wielomian opisujący objętośc tego prostopadłościanu.
Beata901: 1) ln e5