Dawid: Bardzo proszę o rozwiązanie

i dziekuję

Do szybu opuszczono kamień.Po 4s usłyszano odgłos. Jaka jest głębokość
szybu jeżeli przyjmiemy,że a = 10m/s
2 a prędkość rozchodzenia
dźwięku v = 330m/s
24 lis 14:58
Dawid: POmoże mi ktoś

proszę pomocy
24 lis 15:39
b.: d = glebokość szybu
no to mamy d=at02/2, gdzie t0=czas upadku,
skąd t0 = √2d/a
a czas t1 potrzebny na dotarcie dźwięku do powierzchni to
t1 = d/v
no i teraz mamy
t0 + t1 = 4 [sekundy]
podstawiamy, wyliczamy d
24 lis 16:37
Dawid: Dzięki wielkie

jestem ceeeeep

24 lis 16:53
24 lis 17:02
Dawid:
Hej

pomoże mi ktoś ?/ bo same głupoty mi wychodzą

24 lis 19:38