Efka: jak narysować wykres (chodzi mi o kroki) f(x)= x+1 - |x+1|
24 lis 21:07
olaf:
rysujesz w przedziałach
dla x⊂(-∞, - 1) część wykresu
f(x) = x +1+x+1 (bo zmiana znaku pod modulem) czyli
f(x) = 2x +2 dla x⊂(-∞< -1) tu bedzie częśc półprostej pod osią OX
tylko do punktu (-1,0) przez punkty (-2,-2) (-3,-4)( - 4, - 6) itd
i bez zmiany znaku pod modułem czyli
f(x) = x+1 -x -1
f(x) = 0 czyli część osi OX dla x∈< -1, ∞) włącznie z punktem (-1,0)
czyli półprosta na osi OX od -1 do +∞ razem z - 1
otrzymasz łamaną złączoną w punkcie (-1,0)
24 lis 21:24
Efka: dziękuję ślicznie

rzeczywiście - nie jest to takie trudne
24 lis 21:36
olaf:
Fajnie Efka że Ci pomogłem
24 lis 21:38
Efka: 
oby więcej było takich pomocników
24 lis 21:51