matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fadusia:
pomózcie Oblicz : a) (3x
2
)- 2 razy (2x
2
)-3= b) nad kreską ułamkową 7√7 razy 4√7 pod kreską ułamkową 73/4=
24 lis 14:51
Miki:
Jeżeli dobrze przepisałaś? to proste
! a) 3x
2
-4x
2
- 3= -x
2
- 3 b) 28*7*4/73 = 28*28/73= 784/73
24 lis 15:17