michal: proszę o rozwiązanie, bo sam nie dam rady
obliczyc granice ciagu:
1)3n+(-3)n/4n
2)1/4√n4+n2-n
Na tym pierwszym bardziej mi zalezy, bo nie wiem jak zaczac. W tym drugim gubie sie w
obliczeniach. Prosze o pomoc
24 lis 18:00
Michu: ...przy n dążącym do...?
24 lis 20:18
michal: oczywiscie do nieskonczonosci
26 lis 19:11
majek: lim[3
n+(-3/4)
n]=lim[3
n(1+(-1/4)
n)]=nieskończoność

bo (-1/4)
n zmierza do 0 gdyż
-1<-1/4<1
26 lis 21:57
michal: aha dzieki
28 lis 15:21
dsfsdf: lim[3n+(−3/4)n]=lim[3n(1+(−1/4)n)]
24 maj 20:34