matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Puki:
Zbadać, czy są prawdziwe formy zdaniowe z kwantyfikatorami : a) /\ x∈R sin x =1/2
24 lis 20:10
bela:
dla każdego x nie jest prawdziwa dla V sin x = 1/2 jest prawdziwa np x = 30
0
x∈R
24 lis 20:40