%25255E%25255E: Punkt P należy do prostej l o równaniu y=3x-1. Wyznacz współrzędne punktu P, tak aby suma kwadratów jego odległości od punktów A=(-2,5), B=(1,-4) była najmniejsza.
nagiewont: Mam problem z zarejestrowaniem się na stronie poolicz.pl Chciałbym skorzystać ze znajdującego się na niej kalkulatora, niestety podczas rejestracji nie ładuje się
olek: 2log425-1
olek: log0,5(x+1)<log0,5(6/x-4)
Maja: Posługując się prawami rachunku zdań, doprowadź do najprostszej postaci p i q i s v p i q' i r' v p i q i s' v [(p i r) => q]'
edzia33: Na okregu o promieniu 3cm opisano trapez prostokątny którego dłusza podstawa ma długosc 12cm.Oblicz pole i obwód tego trapeza
regi05: Jubiler ma dwa stopy srebra ze zlotem. W pierwszym stopie stosunek masy srebra do masy zlota wynosi 3:5, zas w drugim srebro stanowi 30% masy stopu. Zlotnik chce otrzymac 1,2
edzia33: dany jest trójkąt o bokach długosci 4,5,6cm.Oblicz długości odcinków na które dzieli bok o długości5 dwusieczna kąta leząca na przeciw tego boku.
edzia33: Dany jest prostokat o wymiarze 5cm i 12cm.Oblicz długośc odcinka łączącego środki sąsiednich boków tego prostokąta.
natasza: Rozwiąż nierówność -x2 + 5x ≥ - 12
Madelayna: Kropla soku porusza się w sokowirówce ruchem jednostajnym po okręgu o promieniu 5 cm wykonując 30 0brotów na minutę.
SiweK: POMOCY.....
Aneta: Hej PoMoŻe Mi KtOś...?Presze...?
Załamana: Dla jakich wartości parametru m dziedziną funkcji y=(x3+x-3)/x4+mx2+1 jest zbiór a) Liczb rzeczywistych
Kamusia: Znajdź zbiór wartości funkcji: y=x+2/x
matthew: W urnie jest 5 kartek ponumerowanych liczbami 1, 2, 2, 3, 4. Z urny losujemy kolejno 4 kartki. Ile wynosi prawdopodobieństwo zdarzenia, że numery wylosowanych kartek będę
BlackLady: pociąg jechał z prędkością 72 km/h po włączeni hamulców można go zatrzymac w ciągu 2 minut. zakładając, że ruch pociągu podczas hamowania jest jednostajnie opóźniony
Andzia17022: a) (√3x-2√2)(√3x+2√2)=
Andzia17022: a) licznik:12x-9y+6 mianownik:-3=
jack: Prosze o pomoc -znam wzory tylko chce miec to zadanie zrobione poprawnie .
Andzia17022:
nieuk: x(x-2)
Andzia17022: x-[x-(-x-1)]=
Ania: I (x-5) / (x+2) I + 2x >5 jak to rozwiazac
olek: W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych ma 8cm zaś przeciwprostokątna ma 10cm.Oblicz długość wysokości opuszczonej z wierzchołka kąta prostego.
Ania: mam problem z rozwiazaniem nierownosci z modulem, bede wdzieczna za pomoc
SSS: do wykresu funkcji y=ax +b należą punkty Ai B. Sprawdź rachunkowo, czy punkt C rowniez nalezy do wykresy, jezeli A=(1,2) B-(-1, 4) C=(2, 6)
Maja: Stosując odpowiednie prawa rachunku zdań zapisać zaprzeczenie zdania: (x2 = 4) ⇒ (x = 2 v x = -2 )
Maja: (x2 = 4) ⇒ ( x = 2 v x = -2)
Aneta: Przekątna podzieliła równoległobok na trójkąty o polach 30 cm kwadratowych każdy. Jeden z boków trójkąta ma długość 1 dm. Jaka jest wysokość równoległoboku opuszczona na ten bok.
Aneta: W trójkącie prostokątnym różnica długości między dwoma przyprostokątnymi wynosi 17 cm. Oblicz pole i obwód trójkąta, jeżeli przeciwprostokątna równa 25cm. stanowi 3 i 4/7
Agatusia: indukcyjnie wykazac, ze dla kazdego n nalezacego do N+ , n >= 5, 2n > n2
pomocy! ktos umie z fizy?: Mam takie zadanko z fizyki, moze ktos na tym forum umie je zrobic , bede wdzieeczna bardzo.
Sebastian: http://img354.imageshack.us/img354/5195/img0020rg5.jpg
Misiooo: 1.Oblicz srednia arytmetyczna i mediane licz złożonych mniejszych od 20. 2.Oblicz sume wszytskich liczb naturalnych podzielinych przez 6 nie wiekszych od 150.
Kulis: Prosze o pomoc w przeksztalceniu (uklad rownan), a dokladniej jak przeksztalcic je by wyliczyc w 1 E, a w 2 Rw 1,2,w,v,a to indeksy
pomocy: I8-xI < 1
Siekiera: Witam.Bardzo prosze o rozwiazanie prostego zadania z trojkatem. Dany jest trojkat PQR i boki 4cm,5cm,6cm.Znajdz wartosci katow trojkata.
gafFka: Zadania z parametrem:
bartek: suma kolejnych trzynastu liczb całkowitych jest równa 130 wyznacz najwieksza z tych liczb
bartek: wyznacz k tak aby punkty A=(3,-2) B= (-1,4) C=(k,2) lezały na jednej prostej
francio: Siema mam 4 zadania do rozwiązania jakby mi to ktoś rozwiązał to jest mistrzem, dodam tylko że trzeba to rozwiązać za pomocą jakiś drzewek prawdopodobieństwa. Oto zadania:
Witek: Odcinek koła ma łuk 10, strzałka koła ma 2 . Jaki jest promień koła?
Witek:
lalaith: Jak przedstawic wielomian w postaci iloczynowej i znalezc jego pierwiastki? a) 5x4 – 5x2
iwonka: 3 do potęgi 21 razy x = kreska ułamkowa i w liczniku 9 do 11 razy x minus 27 do 6, a w mianowniku 2. POMÓŻCIE!
iwonka: Obwód równoległoboku wynosi 96 cm, a stosunek długości wysokości równoległoboku jest równy 5:7. Oblicz długości boków równoległoboku. PROSZĘ, Pomóżcie