matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Andzia17022:
x-[x-(-x-1)]=
23 lis 18:33
Ania:
= x- [x + x +1]= x-[2x+1]= x - 2x - 1= -x-1
23 lis 18:37
Andzia17022:
Zapisz w postaci sumy algebraicznej a) licznik:12x-9y+6 mianownik:-3= b)(2a-3)-(2-3a)+(-a+1)= c)2x(1-x-3xdo potegi2)-3x(-2+3x-2xdo potegi2)= d)licznik: -16a do potegi2+8a-2 mianownik: -4=
HELP
23 lis 18:44
Ania:
x−(1+x(1−x)−x)
12 mar 11:12