matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
olek:
2
log
4
25-1
23 lis 22:15
Mycha:
(4
1/2
)
log
4
25-1
=4
log
4
5-1/2
=(4
log
4
5
)/(4
1/2
)=5/2
23 lis 22:22
olek:
23 lis 22:42
kocio:
2
log
4
25 -log
4
4
= 2
log
4
25/4
= 4
1/2
log
4
25/4
= 4
log
4
√
25/4
=
√
25/4
=5/2 bo a
log
a
b
= b
23 lis 23:05