matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
SiweK:
POMOCY.....
23 lis 21:06
SiweK:
Kąty trójkąta mają miry 60 , 45 , 75 stopni a najkrutszy bok ma miarę 6cm. Oblicz pole tego trójkąta...
23 lis 21:11
SiweK:
NIE CHCECIE MI POMÓC TO NIE WALCIE SIE...
23 lis 21:24
Icek:
ze wzoru sinusów 6/sin 45
0
= b/sin 60
0
b=3
√
6
P= 1/2*6*3
√
6
*sin 75
0
= 9*2,45 *0,97= 21,38 cm
2
teraz się WALNIJ sam
24 lis 00:04