Justynka: Z gory dziekuje za pomoc x
POMOCY: Dany jest okrąg i dwa różne punkty Ai B należące do tego oręgu. Na łuku AB obieramy dowolny punkt P (P nie jest rowne A i P nie jest równe B) a na pozostałej części okręgu
malineczka186: Błagam pomóżcie z logarytmami, ja tego nie umiem, nie ma mi kto z tym pomóc, poprosze o rozwiązanie mi tych przykładów:
Myron: |x2 + x + 1|+ |x2 + x -3| = 6 więc ja to rozpisałem z definicji, i z pierwszej wyszlo mi, że x2 + x + 1 dla x
aneta: jaką drogę pokona wskazówka sekundowa o długości 2cm w ciągu 1 godziny
tomek: Narysuj trójkąt ABC i punkt S leżący poza tym trójkątem, a następnie przekształć trójkąt ABC przez jednokładność o środku w punkcie
tomek: Oblicz obwód czworokąta opisanego na okręgu, jeżeli: a) jego kolejne boki maja długości 8, 7, 10;
tomek: Sprawdz, czy mozna wpisac okrag w czworokat wypukly, ktorego kolejne boki maja dlugosci:
kamila: wyznacz dziedzinę funkcji: y=√|x|-3
prosze !: z prostopadlosciennego akwarium o wymiarach 1,5 m x 400 mm x 9,5 dm, calkowicie napelnionego, wypompowano czesc wody tak, ze jej poziom obnizyl sie o 0,2 wysokosci. Ile
Myron: dobry wieczór. chcialbym prosic o przeliczenie nierownosci tak, zebym mogl skonfrontowac z tym swoje wyniki i wyszukac bledy ktore napewno popelnie
prosze !: pole powierzchni calkowitej ostroslupa prawidlowego czworokatnego wynosi 1,8 dm2 Stosunek pola powierzchni bocznej do pola powierzchni calkowitej jest rowny 4:5. wysokosc
prosze !: obwod podstawy graniastoslupa prawidlowego pieciokatnego wynosi 21 dm. Jego wysokosc jest o 40% dluzsza od krawedzi podstawy. Pole powierzchni bocznej tego graniastoslupa jest
Mario: Dwa termometry wskazują tę samą temperaturę mimo, że jeden pokazuje temperaturę w C (stopniach celcjusza) a drugi w F (fahrenheita) Jaka to temperatura?
ETA I SPIKE RLZ .!!: W pewnym trójkącie równoramiennym kąt przy podstawie ma miarę o 30 stopni wieksza niż kąt między ramionami . Oblicz miary kątów tego trójkąta
AGSON: W trójkącie prostokątnym jeden z kątów ostrych ma miarę 2 razy mniejszą niż suma miar dwóch pozostałych kątów . Oblicz miary kątów tego trójkąta .
AGSON: W pewnym trójkącie jeden z kątów jest dwa razy większy od drugiego i o 20 stopni mniejszy od trzeciego . Oblicz miary kątów tego trójkąta .
Cynel: Które z podanych funkcji są parzyste? a) x4
Ajsztajn ;D: W pewnym trójkącie równoramiennym kąt między ramionami ma miarę o 33 stopni mniejszą niż kąt przy podstawie . Oblicz miary kątów tego trójkąta .
prosze !: ktore zdanie jest prawdziwe?
Mika: Zbiór punktów płaszczyzny (x,y) : x2=y2 to? Wie ktoś jak to rozrysowac?
ona: Liczba 15 do potęgi 1/3 nalezy do przedziału ?
prosze !: graniastoslup ktorego liczba wierzcholkow stanowi 2/3 liczby krawedzi ma w podstawie:
Robert:
monika: Oblicz dlugosci odcinkow trojkata prostokatnego oznaczonych literami a i b a) α = 15 stopni
ewcia: dzięki eta pozdrawiam
ela: zad1 prosze o pomoc Rzucamy trzema różnokolorowymi kostkami do gry. Oblicz
ewcia: cyfra dziesiątek liczby dwucyfrowej jest dwa razy większa niż cyfra jedności. Jeżeli
ewcia: pomóżcie:(
ewcia: znajdź liczbę pierworodną !
ewcia: cyfra dziesiątek liczby dwucyfrowej jest dwa razy większa niż cyfra jedności. Jeżeli zamienimy kolejność cyfr w liczbie to nowa liczba będzie o 36 mniejsza od pierworodnej .
ewcia: pomóżcie zależy mi na czasie muszę mieć to za godzinę proszę
ewcia: Sylwia jest o 16 lat młodsza od łukasza . Za 5 lat łukasz bedzie 2 razy starszy od sylwi. Po ile lat mają Sylwia i łukasz teraz
Majka: Stożek o promieniu podstawy R przecięto płaszczyzną równoległą do podstawy. Stosunek odległości tej płaszczyzny do jej odległości od podstawy jest równy m/n. Oblicz pole
poli: powiedzcie chociaż jak to zadanie zacząć, bo nie mam pojęcia podane jest, że log62=a
Ela: Bardzo latwe, szybko pomozcie
Nina: proszę jeśli ktoś jest dobry z brył obrotowych to pomóżcie w dwóch poniższych zadankach
Nina: Tworząca stożka ma długość 25 cm, a wysokość ma 24cm długości. Poprowadzono prostą k równoległą do płaszczyzny podstawy, przecinającą powierzchnię stożka w punktach A i B.
p0m0c nIeTyp0wA!!!: czy ktoś może wie jak pisze się portret/reportaż jakieś postaci? Potrzebuje napisać wypracowanie z polskiego: portret Odyseusza
Ela: Dla kazdej liczby rzeczywistej b rownanie y=1/2x2 -bx +2 opisuje pewna prarabole. Wyznacz wszystkie wartosci parametru b dla ktorych wierzcholek paraboli lezy nad osia
Majka: Stosunek pola powierzchni bocznej stożka do pola jego powierzchni całkowitej wynosi 2/3. Wyznacz miarę kąta nachylenia tworzącej stożka do płaszczyzny podstawy. Proszę o pomoc!
zuzu: kolejne: dla podanych parametrów a i b rozwiązać układ równań stosując twierdzenie Kroneckera - Capelliego:
zuzu: Pomóżcie proszę obliczyć wyznacznik macierzy A:
marian: Zad 1 Dlugosci bokow trojkata sa rowne; 2 cm, 5 cm, 6 cm. Oblicz cosinusy katow tego trojkata.
Anka: Znajdź równanie stycznej do wykresu funkcji f w punkcie P.