matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wyznacznik macierzy A
zuzu:
Pomóżcie proszę obliczyć wyznacznik macierzy A: | 1 -b
2
2 0 | | 2 0 -3 1 | A= | a-2b 3 1-3a 6 | | 0 b+a
2
a 2 |
6 lut 09:25
zuzu:
a = 8 b = 5
6 lut 09:30