k
Ela: Bardzo latwe, szybko pomozcie
Juz sie pogubilem w obliczeniach co ma wyjsc policzcie bo ja juz zglupialem
V= 1/3 [pi] r2 * H
H = 18/[pi]
r=4
6 lut 12:03
poli: V=1/3 π *16 * 18/π π się skrócą i zostaje
V = 96
6 lut 12:14
Ela: mi wyszlo 24 bo skrocilem sobie 16 i 18 przez 2 wtedy wychodzi V=1/3 pi * 72/pi i
skracamy 3 i 72 wychodzi 24pi/pi = 24 ?
6 lut 12:21
Bogdan:
Dobrze
6 lut 12:22
Bogdan:
Dobrze, czyli V = 96
6 lut 12:22
Bogdan:
Ela, bój się Boga - jak Ty skracasz ułamki? Licznik z licznikiem?
6 lut 12:23