matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
niby proste ale??????????????
aneta:
jaką drogę pokona wskazówka sekundowa o długości 2cm w ciągu 1 godziny
6 lut 20:52
bolek:
W ciągu godziny obróci się wokół tarczy 60 razy
6 lut 20:59
Spike:
obw= 2πr 60*2π*2cm=120*2π=240πcm
7 lut 15:31