matematykaszkolna.pl
Miary kątów w trójkącie równoramiennym ETA I SPIKE RLZ .!!: W pewnym trójkącie równoramiennym kąt przy podstawie ma miarę o 30 stopni wieksza niż kąt między ramionami . Oblicz miary kątów tego trójkąta
6 lut 18:50
Eta: To Kochanie juz policz tak jak Ci pisaliśmy! Daj coś od siebie! OK? Powodzenia! Nie czekaj na gotowca!
6 lut 18:51
Spike: tutaj to sie trzeba wysilicemotikonka x- 1 kąt równoramienny, więc oba przy podstawie takie same x+30- miara kątów przy podstawie x+x+x+60=180* 3x=120 x=40* x+30=70*
6 lut 18:52
Spike: Ale w zasadzie to Eta masz rację, gotowce według mnie to już przy czymś trudnym albo dla zrozumienia jako pomoc. To zadanie zrobiłabyś szybciej niż napisałaś prośbę o wykonanie go.
6 lut 18:54
Eta: No i masz G o t o w c a emotikonkaemotikonka! Każde podobne będzie dla Ciebie nie do rozwiązania? bo nie chce Ci sie mysleć ! przykre toemotikonka!
6 lut 18:54
ETA I SPIKE RLZ .!!: Eta nie krzycz na mnieemotikonka teraz już będę sam robił.. wystarczyło tylko napisać.. Ale i tak dzięki emotikonka
6 lut 18:58
Eta: Ja nie "krzyczę" ? ja ci tylko dobrze radzę tak od .... serducha emotikonka
6 lut 19:01