Miary kątów w trójkącie równoramiennym
ETA I SPIKE RLZ .!!: W pewnym trójkącie równoramiennym kąt przy podstawie ma miarę o 30 stopni wieksza niż kąt
między ramionami . Oblicz miary kątów tego trójkąta
6 lut 18:50
Eta: To Kochanie juz policz tak jak Ci pisaliśmy! Daj coś od siebie! OK?
Powodzenia! Nie czekaj na gotowca!
6 lut 18:51
Spike: tutaj to sie trzeba wysilic

x- 1 kąt
równoramienny, więc oba przy podstawie takie same
x+30- miara kątów przy podstawie
x+x+x+60=180*
3x=120
x=40*
x+30=70*
6 lut 18:52
Spike: Ale w zasadzie to Eta masz rację, gotowce według mnie to już przy czymś trudnym albo dla
zrozumienia jako pomoc. To zadanie zrobiłabyś szybciej niż napisałaś prośbę o wykonanie
go.
6 lut 18:54
Eta:
No i masz G o t o w c a


!
Każde podobne będzie dla Ciebie nie do rozwiązania?
bo nie chce Ci sie mysleć ! przykre to

!
6 lut 18:54
ETA I SPIKE RLZ .!!: Eta nie krzycz na mnie

teraz już będę sam robił.. wystarczyło tylko napisać.. Ale i
tak dzięki
6 lut 18:58
Eta: Ja nie "krzyczę" ? ja ci tylko dobrze radzę tak od .... serducha
6 lut 19:01