mara: Dzięki anmario już sobie poradzę dzięki!
kasia: Jaką długość ma cięciwa wycięta z prostej 2y-x+1=0 przez okrąg o środku (2; -1) i promieniu r=3?
mara: błagam o pomoc mam wykonać wykres funkcji y=-[2x+4]+3 dziękuję bardzo
Tomek: Dane są punkty: A = (3,1) B = (5, -5). Dla jakich m, punkty A, B, C = (m+2, |m+4|) są współliniowe?
pustka: błagam o pomoc mam wykonać wykres funkcji y=-[2x+4]+3 dziękuję bardzo
jasiu: mając dany sinα=3/5,oblicz cosα,tgα,ctgα
xpt: To teraz trochę trudniejsze (granice / pochodne).
kaczor: Dla jakiego graniastosłupa lub figury przestrzennej wzór Eulera jest nieprawdziwy.
jasiu: Bok rombu ma długość 6 cm, a kąt rozwarty ma miarę 120 stopni. oblicz długość przekątnych tego rombu
Ania: Mam problem z zadaniami z parametrem. 1) Rozwiązać układ równań {2x+3y=4 {4x+my=2m (to jest jedno równanie) i zbadaj liczbę
89_mario: Witam chcialbym zapytac tylko czy stosujac wzor Herona do obliczenia pola trojkata wartosc (p-a) czyli polowa obwodu minus dlugosc jednego boku moze wyjsc ujemna i co w
Tany: 2x+3 -5x =7*2x-2 -3*5x-1
Misiek: Na zlecenie pewnej stacji TV przeprowadzono sondaz wsrod 1470 polakow (4/7 tych ktorzy glosowali to kobiety). Badania dotyczyly programow tv a jedno z pytan bylo "Czy ogladasz
piotr: eta mam pytanko a jak wyznaczamy dominante czyli najwiecej powtarzajaca sie liczbe w ciagu liczb ale jest ta sama suma np; 4 razy piatka i 4 razy jedynka to co wtedy?
Anna: Zmieszano dwa rodzaje cukierków tak, że 20% mieszanki stanowią cukierki po 16zł za 1kg i 80% mieszanki stanowią cukierki po 23zł za 1kg. Do tej mieszanki dosypano jeszcze
Anna: Wśród 1000 kurcząt jest 20% kogutow. Ile co najmniej kogutów nalezy oddzielić, aby wśród pozostałych kurcząt liczba kogutów stanowiła mniej niż 5%?
piotr: hejka eta wyszlo mi pole =96 tak ma byc ?
jedrek: Rzucamy dwiema roznokolorowymi kostkami czworosciennymi .Wypisz wszystkie zdarzenia elementarne oraz oblicz prawdopodobienstwo wypadniecia sumy oczek rownej 3
jedrek: hejka/ rzucamy symetryczna kostka i moneta .Wypiszwszystkie zdarzenia elementarne oraz oblicz prawdopodobienstwo wypadniecia liczby pierwszej ?
piotr: witam jak sobie z tym poradzic przekatna rombu ma dl. 12 jego obwod ma 40 .Oblicz pole tego rombu ?
kaśka: Sprawdź czy ciąg jest geometryczny an=(-5pierwiastek z 3)do potęgi n. Bardzo proszę o pomoc
Jola: Jakie są do tego obliczenia? Co jest bardziej prawdopodobne:wyrzucić dwa orły w trzech rzutach monetą czy trzy orły w
Gabbi: Eta dziękuje bardzo
Gabbi: eta pomożesz jeszcze? 8!*9*10/9!*2!=
Ona:
Anka: Ktoś wie jakie są obliczenia Dane o liczbie dzieci w 100 losowo wybranych rodzinach są przedstawione poniżej:
Gabbi: Oblicz: 8!*8*9/9!*2!=
Gabbi: Przez 15 dni roboczyc pewien właściciel sklepu osiedlowego notował dzienny utarg i uzyskał następujące kwoty w zł. :
Kamil: Trener kadry olimpijskiej ma rozstawić czterech sprinterów do sztafety 4x100m.Na ile sposobów może to zrobić?PS.Jakie beda do tego obliczenia?
Kamil: Potrzebuje tego na jutro:( W klasie jest 18 dziewczyn i 12 chłopców.Wylosowano 3 osoby jako delegację na
Ola: Pomoże ktoś Wypisz wszystkie kombinacje:
i jeszcze jedno dziwne :D: Kożystając z twierdzenia Lagrangea uzasadnić podane nierówności i w sumie nie wiem z kąd pod koniec brać kierunki moich nierówności ( < , > )
NIe moge tego ruszyć :(((: lim dla x→∞ z (ctg2x - x-2 )
moniczkaA: Dla jakiego m wielomiany W(x)=2x2-(3m+1)x+16, Q(x)=4x2-(9m-2)x+36 mają wspolny pierwiastek?
marlen: Udowodnij, że dowolnym trójkącie ABC zachodzą nierówności:
Ja: Dla jakich wartości równanie ma dwa różne rozwiązania
Ja: 1. W urnie są kule białe i czarne - razem 9 kul. Losujemy dwukrotnie, bez zwracania, po
amrodo: Wyznacz dziedzinę funkcji : f(x)=√|x4-1|-3(x2-1)
amrodo: Reszta z dzielenia wielmianu W(x) przez (x+4) wynosi 4 a reszta z dzielenia przez (x-2) wynosi -2 Wyznacz reszte z dzielenia tego wielomianu przez (x2+2x-8)