piotr: hejka eta wyszlo mi pole =96 tak ma byc ?
18 gru 16:22
eta:
nie! P= 48 bo pewnie nie podzieliłeś przez 2
a = 10 f= 12 e= 8
to P= 1/2 *e*f czyli P= 1/2 *12*8 = 6*8= 48
wiesz już gdzie zrobiłeś błąd ?

Napisz mi !
18 gru 16:37
piotr: eta ale mi e- wyszlo 16 druga przekatna obliczylem z pitagorasa?
18 gru 16:44
piotr: u mnie 8 to polowa drugiej przekatnej a cala przekatna ma 16
18 gru 16:45
piotr: To ploe=1/2 d*e to 1/2*12*16=96
18 gru 16:47
eta:
Fakt!

to ja źle napisałam
18 gru 16:53
eta:
Myślałam 16 napisałam 8 sory!
ale przynajmniej wiem ,że myslisz
18 gru 16:55
piotr: to sie ucieszylem wielkie dzieki pa
18 gru 16:57