matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ola:
Pomoże ktoś
Wypisz wszystkie kombinacje: a)dwuelementowe zbioru{A,B,C,D,E,F} b)czteroelementowe zbioru{1,2,3,4,5}
18 gru 13:35
eta:
6! 4!*5*6 a) n=6 k=2 czyli C
n
k
= C
6
2
= ------- = -------- = 15 2! *4! 4!*2 b) n= 5 k= 4 oblicz podobnie
18 gru 14:12