piotr: eta mam pytanko a jak wyznaczamy dominante czyli najwiecej powtarzajaca sie liczbe w
ciagu liczb ale jest ta sama suma np; 4 razy piatka i 4 razy jedynka to co wtedy?
18 gru 17:01
eta: D=4 bo dominuje i piątka i jedynka cztery razy
18 gru 17:18
piotr: eta wielkie dzieki a jak jest 4 razy -piatka i 4 razy jedynka tylko piatka jest ujemna
?
18 gru 17:23
piotr: ale nie rozumie to piszemy ile razy wystepuje czy liczbe ktora wystepuje bo ja myslalem
ze D=5 i D=1
18 gru 17:25
piotr: liczba najczesciej powtarzajaca sie nio tak mysle ?
18 gru 17:32
eta:
Masz rację D= 4 D=1 wyczytałam w wikipedii

bo już mi to uleciało z "głowy"
18 gru 17:40
eta:
Oczywiście miałam na myśli D=5 D=1
18 gru 17:41
piotr: ok fajnie ale z liczbami minusowymi tak samo jest ?To by bylo D= -5 I D=1

?
18 gru 17:43
eta:
No taK! bez znaczenia

powodzenia!
18 gru 17:48
piotr: dzieki dzieki
18 gru 17:51