Nina: Zapisz w postaci sumy algebraicznej: a) (2x-4xy):2=
Kris_garg: Mianowicie zdaje mi się że jest błąd w książce"Repetytorium Maturzysty 2009" Greg, zadanie znajduje sie na str. 58 Przykład 2, jest on rozwiazany ale coś mi nie gra i
ania: Czy x(x-2)+(x-5)(x+2) = (x+1)(x-2)(x-5)(x+2)? dobrze myślę? czy trzeba to wyliczyć? Dziękuje za odpowiedź
Anka: Długość krawędzi wychodzących z jednego wierzchołka prostopadłościanu ABCDA'B'C'D' o podstawie ABCD i Wysokości AA' BB' CC' DD' tworzy ciąg geometryczny o ilorazie 2 Wyznacz
jak: ojciec postanowil, ze w testamencie zapisze swoj majatek swoim synom w ten sposob ze najstarszy syn dostanie 1000zł i 1/10 pozostalej czesci majatku, drugi syn 2000zł i 1/10
mn: podaj okres zasadniczy funkcji g(x)=cos4x+sin6x+1.
olka: wie ktoś może jak rozwiązać to zadanie: dla jakich wartości parametru k równanie x4-(3k+2)x2+k2=0 ma conajmniej 3 różne
ola: Wyznacz 2W(x)-U(x)=, gdzie W(x)=-x4+5x3+2 i U(x)=3x4-x+5. Czy muszę jeszcze wyliczac pierwiastki?Z góry bardzo dziękuję
ola: PROSZĘ o pomoc jak rozwiązać równanie 1/3x3-5x2=0?z góry bardzo dziękuję
olka: czy mogę prosić o szybką pomoc ?ile rozwiązań ma równanie 2x4-6=0?
luli: przepraszam nie dopisałem ze miałem taike równanie (mr-x)(mr-x)=(mm+x)x do prowadzic do takiej postaci nie wiem jak co i jak pomozcie prosze jescze raz
Anka: Dany jest prostopadłościan o podstawie kwadratowej. Poprowadzono płaszczyznę zawierającą krawędź podstawy i nachylona do niej pod kątem α. Pole otrzymanego przekroju jest równe
kkk: wiedzac ze obrazem punktu A w symetrii osiowej wzgledem prostej x-y+1=0 jest punkt B(3,3) wyznacz wspolrzedne punktu A.
Ktos_tam: Napisz równanie okręgu przechodzącego przez punkty A(-1,0), B(7,0) i C(0,1). pomóżcie:(
Ktoś_tam: Napisz równanie okręgu przechodzącego przez punkty A(-1,0), B(7,0) i C(0,1). pomóżcie:(
didi: Korzystajac z interpretacji geometrycznej wartosci bezwzglednej, rozwiaz rownanie | 4 - 5 x | = 1
mex: samochód na trasie 590km zużył 45l benzyny. Wiedzac, ze na jednym litrze benzyny w terenie zabudowanym przejezdza 12km, a na autostradzie 14,5km, oblicz ile km przejechal
didi: kto umie wytłumaczyć równania z wartością bezwzględna?
Kuman: x3+6x2+11x-204=0
vanessa: : Pliss pomóżcie ! !Korzystając ze wzoru skróconego mnożenia ,oblicz; a) 502 * 498 b)1922 c) 7412 -2592
wrrrrrrrrr: mając coś takiego 9:2*2
matjab9: W basenie znajduje się 2400 m3 wody. Przy otwartym zaworze w ciągu minuty można z basenu spuścić 8 m3 wody.
J.LO: Rozwiąż równanie i nierównosci z wartoscią bezwzględną; a , |-2x+5| =4 b); |2-x|<3 c) |4x +3| ≥11
ss: Plose plose plose.... ja też jestem gupi i mało inteligętny... lim(n3+5n-1)2007 / (n+1)7002
luli : prosze o pomc jak ktos moze mi to rozwiązac z góry dzieki
BartekChojnas: 1. Oblicz współrzędne a, b, c pkt A=(2,a) B=(-1/2,b) C=(c,4) jeżeli należna do prostej o równaniu 4x-y-2=0
Kris_garg: MIanowicie zdaje mi się że jest błąd w książce"Repetytorium Maturzysty 2009" Greg, zadanie znajduje sie na str. 58 Przykład 2, jest on rozwiazany ale coś mi nie gra i
aiko: Sprawdź, czy liczba q nalezy do przedzialu (3;6). Nie korzystaj z kalkulatora, tylko z podanych przyblizen:
Adriannno: Trzej bracia: Bartek, Maciek i Tomek łowili ryby. Zapytani o to, ile ryb złowił każdy z nich, odpowiedzieli:
kromka: Siema Potrzebuje informacji jak narysować wykres funkcji y=√|x|-1
Karolina: Mam takie zadanko, Oblicz pole powierzchni całkowitej walca o wysokości h i promieniu podstawy r, jeżeli
karmnik: 2xlog2/3x=4√32/3
ss: I wciąż nic..... lim(n3+5n-1)2007 / (n+1) 7002
Tany: log2(log3x)≤0 ? jak to rozwiazac? bo jestem glupi
matjab9: Uzasadnij, że dla x<1 prawdziwa jest równość: | 1-x | + | 2x-3 | -3 | 4-3x | / | 3x-4 | = -2
Andzia: 1. Dany jest sześciokąt foremny o wysokości h=2pierwiastki z trzech i kącie nachylenia
Milka: Jak poskromić ten przykład.... wyznać hranice ciągu dla n dążącego do nieskonczonośći lim(n3+5n-1)2007 / (n+1) 7002
Ircyk: Oblicz granice lim (1+2n-3n)
Ircyk: Korzystając z tw. o granicach niewłaściwych oblicz: arctg(n)
karmnik: loxx2+log2x=2,5
ewcia: proszę o szybką pomoc w rozwiązaniu tego zadania ane są zbiory:A= <-∞,5> B=(0,8) Wyznacz sumę zbiorów, iloraz, różnicę A ,B i B,A oraz A=<4,∞) ;B=(-∞, -2> i trzeba
Alhandro: Prosze o przeksztalcenie tych rownan ( jest to uklad rownan ) tak by mozna bylo wyliczyc Rw, a potem E, gdyz te 2 wielkosci nie sa dane
BARTEK1 usuń niewymierność z mianownika ułamka: 1
BARTEK1 usuń niewymierność z mianownika ułamka :