matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
karmnik:
2x
l
o
g
2
/
3
x
=
4
√
32/3
potrafię to przekształcić do postaci log
x
4
√
2/3
=log
2
/
3
x ale nie wiem co dalej i czy tędy droga.
27 lis 15:16
Miki:
znowu zamiana do wspólnej podstawy
odp x=
√
3/2
x =
√
2/3
27 lis 16:31