matjab9: Uzasadnij, że dla x<1 prawdziwa jest równość:
| 1-x | + | 2x-3 | -3 | 4-3x | / | 3x-4 | = -2
27 lis 14:29
Miki: Sprawdź znaki pod modułamidla x <1
opuśc moduły zgodnie z def i zobacz czy otrzymasz = -2OK

a jak cos to pisz pomożemy
27 lis 14:33
Aleksandra: I1-xI + I2x-3I -3I4-3xI / I3x-4I = -2
1-x + (-2x+3) -3I4-3xI / I3x-4I = -2
1-x-2x+3-3(4-3x) / -3x+4 = -2
1-x-2x+3-12+9x / -3x+4 = -2
-1x-2x+9x+1+3-12 / -3x+4 = -2
6x-8 / -3x+4 = -2 *(-3x+4)
6x-8 = -2(-3x+4)
6x-8 = 6x-8
Równość ta, jest prawdziwa dla x<1.
27 lis 15:33
Marek: Ziuta xD
27 lis 15:41