aiko: Sprawdź, czy liczba q nalezy do przedzialu (3;6). Nie korzystaj z kalkulatora, tylko z
podanych przyblizen:
2√3 ~ 3,32199709
3√3 ~ 6,70499185
6√3 ~ 22,2739634
q = 0,5√3+1 * 6√3
Ma wyjsc że punkt q nalezy do przedzialu, tylko nie wychodzi mi rachunek. Pomocy!
27 lis 16:43
aiko: ?
27 lis 17:08
27 lis 17:55
нар:
10 lut 18:49
Jolanta: (2
−1)
√3+1*6
√3=2
−√3−1*2
√3*3
√3=2
−1*3
√3
10 lut 23:12
Jolanta: | | 1 | |
= |
| *6,70499185. Jest większa od 3 i mniejsza od 3,5 jest elementem (3,6) |
| | 2 | |
10 lut 23:20