Karolina: Mam takie zadanko,
Oblicz pole powierzchni całkowitej walca o wysokości h i promieniu podstawy r, jeżeli
r=4cm, h=6cm. Wiem, że wzór to Pc= 2πrh ale nie wiem jak to podstawić. Może mi ktoś
pomóc?
27 lis 15:16
Karolina: Sorki pomyliłam się wzór to Pc= 2πr (h+r)
27 lis 15:20
Karolina: Pomoże mi ktoś
27 lis 15:35
Karolina: Sorki, ale ja za bardzo się nie znam, ale ty no kurde Miki bierz się do roboty
27 lis 15:38
Miki:
No wziac sie to chyba ty Karolinko musisz

masz tylko do wzorków podstawić

a jaki ten wzór na P
c zobzcz

i poprawnie napisz

bo coś pokiciałaś
Karioz Cie troszke rozpuścił co

napisz ten wzorek poprawnie czekam



27 lis 16:10
Miki:
No dobrze masz ten drugi

więc
wzór P
c = 2π r( r + h)

P
c = 2π*4(4+6) = 80π cm
2
Leniuszku

coś jeszcze
27 lis 16:16