matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ircyk:
Oblicz granice lim (1+2
n
-3
n
)
n
→
∞
27 lis 13:22
Michu:
Wyłącz 3
n
przed nawias
27 lis 23:15
Wojtek:
lim 3
n
(1/3
n
+ (2/3)
n
- 1) n→
∞
1/3
n
= 0 (2/3)
n
= chyba też 0 czyli lim 3
n
(1/3
n
+ (2/3)
n
- 1) =
∞
x (-1) = -
∞
n→
∞
29 lis 19:29