Nina: Zapisz w postaci sumy algebraicznej:
a) (2x-4xy):2=
b( (6a-9ab+1):(1-3)=
c) (2x
2-4x-10:2/3=
d) 12xy-20x/4=
e) 10a+5b-15/-5
f) 8x
2-x+36/4=
g) 30*c
2-3c+2/5=
h) -4*3(x+1)/2=
Błagam o rozwiązanie tetgo zadanka ... proszęę...

HeLp
27 lis 22:34
Miki:
Nina to takie proste
a) dzielisz wszystko z nawiesu przez 2
x -2xy
b) tu też ale przez - 2 bo 1- 3 = - 2
-3a + 4,5ab - 0,5
dalej zrób sama , bo juz bardzo zmeczony jestem

pamietaj że jak dzielisz przez liczbe ujemna to zmieniasz poprzedni z
nak na przeciwny czyli jak był minus to plus i odwrotnie

Dasz już radę napewno wierzę w Ciebie

27 lis 23:05
Nina: Okej dzięki za wiaręę we mnie

Poradziłam se jakoś z tym zadankiem

...bo proste to
może było, ale dla Ciebie ja mam dopiero 14 lat i nie jestem taka stara jak Ty i za
wiele nie potrafie

hihi

a tak serio to mam z deczka problemy z matmąą



Aaaa...
i dzięęki

mimo wszystko
28 lis 17:04
danuta: 2n=1
an= ------- =2
4
28 lis 17:36
danuta: 2n+1
an= ------- +2
4
28 lis 17:44
hgvjj: γαβδδββπδ
4 gru 20:20
asuifbqewiuf: hdaisuhYFUgbqliy
20 lis 08:05