Kuman: x3+6x2+11x-204=0
27 lis 19:17
Miki:
W(4) = 0 sprawdź
więc podziel ten wielomian z lewej str. przez (x-4)
a póxniejjuz proste rwn. kwadratowe I tyle

powodzenia

27 lis 19:25
Kuman: Dziekuje Ślicznie
27 lis 19:25
Kuman: A jeśli moge się spytac to skad sie wiedziałas ze to bedzie 4
27 lis 19:31
Dariusz: Z tw. o pierwiastkach wymiernych zawezamy sobie przedzial do dzielnikow wyrazu wolnego.
Dalej juz tylko mechanicznie sprawdzamy.
27 lis 19:52
Miki:
dzielniki wyrazu wolnego : 1 , - 1, 2 , - 2 , 4 , -4
sprawdziłam i W(4) =0 czyli
27 lis 19:58
Kuman: Powolutku

Dzielniki wyrazu wolnego czyli 204, wiec wyznaczamy wszystkie dzieliniki tego wyrazu i
probojemy podzielić wielomian przez każdy tak
27 lis 19:59
%3Cpre%3E%3Cb%3EKuman%3A%3C%2Fb%3E%20Powolutku%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F1%2Fwesoly.gif%22%3E%0ADzielniki%20wyrazu%20wolnego%20czyli%20204%2C%20wiec%20wyznaczamy%20wszystkie%20dzieliniki%20tego%20wyrazu%20i%0A%20probojemy%20podzieli%C4%87%20wielomian%20przez%20ka%C5%BCdy%20tak%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F2%2Fpytajnik.gif%22%3E%0A%3C%2Fpre%3E
27 lis 20:00
Miki: Tak

bo szukamy najprostszej metody Ale nie da
sie tak jak pierw. wielomianu niewymierne
27 lis 20:02
Kuman: Dzieki teraz juz rozumiem
27 lis 20:09
Kuman: pierwiastki wielomianu nie wymierne... hmmm mam nadzieje ze mnie to nie spotka
27 lis 20:10
Miki: OK

cieszę się ,że mogłem pomóc
27 lis 20:11
Miki:
niewymierne piszemy razem

przynjamniej w matmie
27 lis 20:13
27 lis 20:17
Kuman: wiem wiem z rozpedu napisałem..
jak dobrze ze znalazłem tą strone, a tak z ciekawosci spytam czy tu zawsze jest osoba
która rozwiazuje zadania
27 lis 20:18
%3Cpre%3E%3Cb%3EKuman%3A%3C%2Fb%3E%20wiem%20wiem%20z%20rozpedu%20napisa%C5%82em..%0Ajak%20dobrze%20ze%20znalaz%C5%82em%20t%C4%85%20strone%2C%20a%20tak%20z%20ciekawosci%20spytam%20czy%20tu%20zawsze%20jest%20osoba%0A%20kt%C3%B3ra%20rozwiazuje%20zadania%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F2%2Fpytajnik.gif%22%3E%0A%3C%2Fpre%3E
27 lis 20:18
pff: humanista
27 lis 20:18
Miki:
Przeważnie staramy się bywać

świetna sprawa móc pomagać potrzebującym no nie

? pozdrawiam
i życzę sukcesów na "polu" matematycznym również
27 lis 20:24
Kuman: przyda sie

maturka w maju

27 lis 20:30
...: a że tak powiem.. z ciekawości..Miki do której klasy chodzisz ?
27 lis 20:32
Miki:
Do maturalnej

ale nie załamuj się

to było dawno, dawno , dawno temu

(i se ne vrati a szkoda

)
powodzenia


27 lis 20:38