luli: przepraszam nie dopisałem ze miałem taike równanie (mr-x)(mr-x)=(mm+x)x do prowadzic do
takiej postaci nie wiem jak co i jak pomozcie prosze jescze raz
m2r
x=---------
mm+2mr
27 lis 21:05
TYSIA: a nie powinno byc m2 r2 na górze?
27 lis 21:18
luli: 
powino
27 lis 21:19
luli: mr2
27 lis 21:20
TYSIA: (mr-x)(mr-x)=(mm+x)x
(mr-x)2 = mmx + x2
m2r2 - 2mrx - x2= m2 +x2
m2r2=m2x+2mrx
x(mm+2mr)=m2r2 /()
x=(m2r2)/ mm+2mr
27 lis 21:23
TYSIA: mi wychodzi cos takiego]
27 lis 21:23
Miki: nie wiem o co Ci chodzi juz Ci to rozwiazywałam
27 lis 21:23
TYSIA: wydaje mi sie że sie nigdzie nie machnęłam
27 lis 21:24
luli: (mr-x)(mr-x) ale to nie jest wzór skruconego mnozenia
27 lis 21:25
Miki: Tysia dlaczego przy podnoszeniu do kwadratu nie piszesz

m
2r
2 -2mr +x
2 i tu błąd


27 lis 21:26
Miki: Jeżeli wiecie lepiej

to spadam

sorrry
27 lis 21:27
luli: ale nikt cie nie wygani spoko
27 lis 21:29
27 lis 21:39
luli: tak to ma chyba wyglądac
(mr-x)(mr-x)=(mm+x)x
m-r2-mrx-mrx+x2=mmx+x2
mr2-2mrx=mmx
mr2=mmx+2mrx
mr2=x(2mr+mr)/: 2mr+mm
mr2
---------=x
2mr+mm
27 lis 21:42
luli: dobra spoko mozna sie pomylic
27 lis 21:43
Miki: Teraz tak

tylko pisze Ci ,,,,że poprzednio napisałas znak minus
a to zmienia diametralnie rozwiazanie ok


Dlatego tak sie upieram i troche denerwuje a nie o to chyba chodzi No nie

należy misie przepraszam , bo napisałas z błednym znakiem
to bajecznie proste zadanka

27 lis 21:46
luli: jasne spoko
przepraszam jeszzcze raz
27 lis 22:02