J.LO: Rozwiąż równanie i nierównosci z wartoscią bezwzględną; a , |-2x+5| =4
b); |2-x|<3 c) |4x +3| ≥11
27 lis 18:36
J.LO: Pliss pomóżcie

! Korzystając ze wzoru skróconego mnożenia ,oblicz; a) 502 * 498
b)192
2 c) 741
2 -259
2
27 lis 18:41
Miki: Już masz w poście Vanessy
27 lis 19:28
Miki:
Ach te moduły

tyle tu juz takich zadań trzeba przegladac podobne posty
wszystko jasno wytłumaczylismy

a) -2x +5 =4 -2x +5 = - 4 i tylko rozwiazać

dasz radę napewno



!
b) 2- x <3 i 2 -x > - 3 też rozw. i wybrać cz. wspólną rozw.
c)4x +3 ≥ 11 lub 4x +3 ≤ - 11 tu rozwiązać i wziąć sumę obydwu
rozwiązań tzn. przedziałów
i tyle >mruga>
27 lis 19:38
???: b) |2-x|<3
-3</sub> </sub>+3</sub>
</sub></sub></sub></sub>2</sub></sub></sub></sub></sub></sub>
-1 5
x∈ (-1,5)
rusujesz os, zaznaczasz na niej 2 i do tej 2 dodajesz 3 i odejmujesz 3 i wychodzi wynik,
ktory wystarczy zapisac za pomoca przedzialu
28 lis 14:38