BARTEK1 usuń niewymierność z mianownika ułamka:
1
---------------------------- usuń niewymierność z mianownika ułamka
3√4 + 3√6 + 3√9
27 lis 09:05
Lucyna-t: 1 1 1 3√6-21
-------------- =------------ =--------------- x --------- =
12+3√6+9 3√6+21 3√6+21 3√6-21
3√6-21 3√6-21 3√6-21
=-------------- = ---------- = - -----------
54-441 -387 387
28 lis 23:24
Megi:
Eeeeee tam
√4=2
√9=3 czyli
1 1(5-
√6 ) 5 -
√6 5 -
√6
------------------ = ------------------------ = ------------ = ----------- =
3( 2 +
√6 +3) 3 (5+
√6)(5 -
√6) 3( 25 - 6) 3* 19
5 -
√6
---------- teraz jest dobrze ok


57
28 lis 23:38
Lucyna-t: O kurcze-śpię no tak masz rację
28 lis 23:57
Megi: NOoooooooo

! <śpi>
28 lis 23:58