matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ola:
Wyznacz 2W(x)-U(x)=, gdzie W(x)=-x
4
+5x
3
+2 i U(x)=3x
4
-x+5. Czy muszę jeszcze wyliczac pierwiastki?Z góry bardzo dziękuję
27 lis 21:25
Miki:
Nie trzeba
pierwszy pomnóż przez 2 a w drugim zmien znaki i przeprowadź redukcje wyrazów podobnych
powodzenia
27 lis 21:41
ola:
To wszystko jasne . Bardzo dziękuję
27 lis 21:48